Attraversiamo

Si acum o opinie pe care sigur Malina o asteapta de ceva vreme: Eat, Pray, Love sau One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia

Consider ca povestile de amor sau remarcile gastronomice nu prezinta prea mare interes. Chiar ne dau senzatia ca urmarim de fapt un film american slabut. Cu toate astea, speram ca Elizabeth sa ramina cu Felipe!! :))

Ce o salveaza pe Elizabeth Gilbert sint acele citeva amanunte privitoare la traditiile si credintele care definesc India si Indonezia. Deci ce pretuiesc la roman e faptul ca ofera o introducere interesanta in ale hinduismului si budismului. O introducere care ne deschide muulte porti sau postari pe blog (timp sa fie!).
De exemplu, nu stiam ca cei din Bali sint obsedati de ordine si de echilibru. Tocmai de asta nu au o gama larga de nume pentru copiii lor, doar Wayan, Made, Nyoman si Ketut. Adica primul, al doilea, al treilea si al patrulea.
Mi-a placut sa nu vad inferioritatea crestineasca a omului fata de Dzeu; cu tot ce implica ea. Mi-a placut sa vad in schimb o comuniune a omului cu Dzeu. Mi-a placut sa descopar ca exista un cint special; o formula sacra numita Ham-sa, despre care se spune ca e cea mai naturala mantra, cea pe care o primim cu toii la nastere: "It is the sound of our breath. Ham on the inhale, sa on the exhale. [...] As long as we live, every time we breathe in or out, we are repeating this mantra. 'I am That. I am divine, I am with God, I am an expression of God, I am not separate, I am not alone, I am not this limited illusion of an individual."


"Let's cross over"





foto: 1. http://www.estatevaults.com/bol/archives/2009/10/09/food_flags.html
2. http://www.voglioviverecosi.com/index.php?appuntamenti-periodici-con-esperti-di-cambiamento-lavoro-investimenti-all-estero-viaggi_267/fare-impresa-all-estero-aprire-un-attivit%E3-all-estero-o-in-italia_325/india-prospettive-e-opportunit%E3-economiche-e-commerciali-guida-agli-ashram-indiani_429/
3. http://www.travelblog.org/Asia/Indonesia/Bali/Legian/blog-423715.html

Comentarii

  1. asa....sa respir acum. :) ai punctat exact ce m-a impresionat si pe mine. ai dreptate in privinta stilului, e scrisa usurel pentru un public cititor care nu e obisnuit cu operele grele prin care a trebuit sa trecem noi. asa a reusit sa fie si un bestseller i guess.
    thank you for reading it!

    RăspundețiȘtergere
  2. ms ca mi-ai spus de ea si, bineinteles, ca mi-ai imprumutat-o.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare