Leapşa. Du-o mai departe!



Am văzut o leapşă la Mâzgălica. Mi-a plăcut şi am luat-o. E cam aşa:

1.Prima mea amintire cu mine citind (+2): Sigur nu e prima amintire, dar e printre primele. Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi, a lui Nikolai Nosov, citită a nu ştiu cîta oară, cu un castron uriaş de cireşe roşii în faţă. Îmi amintesc cireşele pentru că reuşisem să îi pătez de la ele faţa lui Acuarelă.
Ah, cred că mi-am amintit şi de primul moment cu mine citind. Se făcea că şi eu şi sor-mea primisem în clasele I-IV aceeaşi carte cu basme adunate din toată lumea. Şi cum pe vremea aceea făceam orice ca să o copiez pe sor-mea, într-o zi am văzut-o citind din cartea ei şi atunci m-am aşezat lîngă ea, cu exemplarul meu, şi am citit exact aceleaşi pagini ca ea.

2.Prima carte pe care am citit-o şi recitit-o

3.O carte pe care fiecare copil ar trebui să o citească: Poate Cireşarii. Sigur La Medeleni. Poate Jules Verne. Poate Comoara din insulă.  

4. Locul meu preferat de citit: Pe balconul casei mamei mele. Dimineata.

5. Accesorii obligatorii în timpul lecturii: O cană mare de cafea cu lapte şi Lucy prin preajmă. Rareori şi nişte ţigări mentolate.

6. Numărul cărţilor de pe lista mea de lecturi viitoare: Mă feresc de numere ca să evit deprimarea şi nervii cînd văd că nu răzbesc.

7. Ultima carte pe care am primit-o sau am cumpărat-o: Chiar ieri s-a întîmplat asta. Breban, Bunavestire.

8. O carte care mi-a schimbat viaţa într-un fel: O carte nu. Un autor da. Virginia Woolf. Mi-a dat multă încredere în mine. Acum sper că va fi la fel cu Giannina Braschi & co

9. O carte care-mi place, dar care pare să nu placă mai nimănui: Hmm... poate Valurile, Woolf. Nu că nimeni n-o place, doar că prea puţini au trăit-o aşa ca mine.

10. O carte care nu-mi place, dar pe care toată lumea pare s-o iubească: Nimic nou pe frontul de vest. Prietenii mei de la bookclub ştiu de ce 
11. O carte care mă intimidează: Din nou, autori, nu cărţi. Faulkner şi Joyce.

12. Trei dintre scriitorii mei preferaţi: Marquez, Marquez, Marquez
Şi alţii: Virginia Woolf, Sandra Cisneros, David Lodge, Raymond Carver, Alma Luz Villanueva, Hemingway, Ionesco, Eliade... 

Comentarii

  1. Super! O sa preiau si eu leapsa de la tine! Si sunt perfect de acord cu Ciresarii si La Medeleni. Cum sa treci prin copilarie fara ele?

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos blog.nu te mai ambala de numarul cartilor, chiar nu are importanta, conteaza calitatea, si vad ca nu faci rabat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Alexander. Ei, conteaza si numarul uneori. Poate mai ales la capitolul carti...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare